dimecres, 1 d’octubre de 2014

Foca monjo del Mediterrani

La Monachus monachus, foca monjo del Mediterrani en català, foca monje del Mediterraneo en castellà i Mediterranean monk seal en anglès; és una espècie de foca caputxina.


Es troba dins del gènere Monachus, de la família Phocidae, al subordre Pinnipeda del ordre Carnivora, classe Mammalia, filum Cordata i regne Animalia.

La foca monjo del Mediterrani viu als mars càlids de la mar Mediterrània des de les costes de Grècia i Xipre fins a l'est de les costes Africanes.
En blau les zones on viuen.
La Unió Internacional de Conservació de la Natura (UICN) l'ha classificat com a espècie en perill crític d'extinció, ja que sols hi ha al voltant de 500 exemplars vius.

Els adults assoleixen des de 80 cm fins a 2,4 m de llarg i 320 kg de pes, sent les femelles una mica més petites que els mascles. Les cries són de color marró o gris fosc i el ventre més claret. Les cries neixen a la tardor, i entren a l'aigua per primera vegada dues setmanes després de néixer.
La seva dieta es compon principalment de peixos i mariscos, principalment pops, calamars i anguiles.
Les primeres restes que es troben a les coves de Màlaga  a Espanya. La seva primera que va esser documentada va ser a la Odissea de Homero.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada