Thomas Cavalier-Smith
BIOGRAFIA
OBRES
És famós per haver creat un sistema de classificació en què el regne protoctists es parteix en dos: chromista i protozoa.
Un altre estudi seu és el dels procariontes, en el qual agrupà tots els bacteris dins d'un únic regne, el qual es dividia en dos subregnes: un en el que incloïa els mes més antics (Arqueobacteris) i un amb els més moderns (Eubacteris).
SISTEMA DE CLASSIFICACIÓ
El seu sistema de classificació es basa en una divisió dels éssers vius en 6 regnes: Bacteri (que es separen al seu torn en Archeobacteri i Eubacteri), Chromista, Protozoa, Fungi, Plantae i Animalia.
- Bacteri: Éssers unicel·lulars i procariotes que componen la base de tots els ecosistemes de la Terra, ja sigui fent la fotosíntesi o descomposant matèria orgànica.-Els Archeobacteris són molt senzilles, viuen en ambients extrems i són molt difícils de trobar.
- Chromista: Éssers unicel·lulars o pluricel·lulars que realitzen la fotosíntesi. Viuen en ambients aquàtics o molt humids. També es coneixen sota es nom d'algues.
- Protozoa: Éssers unicel·lulars o pluricel·lulars heteròtrofs. que viuen en ambients humits o medis aquàtics. Dins d'aquest grup destaquen les amebes i els paramecis.
- Fungi: Éssers unicel·lulars o pluricel·lulars que mengen matèria orgànica en descomposició. Dintre d'aquest regne es localitzen els llevats, els bolets i la floridura.
- Plantae: Éssers pluricel·lulars i autòtrofs. Ni ha de molts tipus: amb flors, sense flors, amb escorça rígida...
- Animalia: Éssers pluricel·lulars i heteròtrofs. La gran majoria d'espècies del planeta son d'aquest tipus; principalment coleòpters (escarabats).
-Els Eubacteris són molt més comuns, viuen en casi qualsevol ambient i són molt més complexes que els aercheobacteris.
FONTS DE RECERCA BIBLIOGRÀFICA
-Thomas Cavalier-Smith (wikipedia en castellà)
-http://biologia.laguia2000.com/tecnicas-en-biologia/taxonomia/la-clasificacin-de-los-organismos-en-los-s-xx-y-xxi
Roberto Castillejo, Sonia Costa i Samia Khenien. 1er batx. A.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada