dijous, 16 d’octubre del 2014

Cavalier-Smith (1998). Sistema de classificació.

Thomas Cavalier-Smith


BIOGRAFIA

Thomas Cavalier-Smith va néixer el 21 d'octubre de 1942 a Canadà (actualment té 71 anys). És un biòleg i professor titular de biologia evolutiva del departament de zoologia en la Universitat d'Oxford. És considerat el principal protozoóleg del món. Ha establert més nombre de classes i fílum que qualsevol altre biòleg de la història. Li varen otorgar el Premi Internacional de Biologia en 2004, la Medalla Lineana de Zoologia en 2007 i també aquell any li varen donar el Premi Frink.

                                         OBRES

És famós per haver creat un sistema de classificació en què el regne protoctists es parteix en dos: chromista i protozoa. 
Un altre estudi seu és el dels procariontes, en el qual agrupà tots els bacteris dins d'un únic regne, el qual es dividia en dos subregnes: un en el que incloïa els mes més antics (Arqueobacteris) i un amb els més moderns (Eubacteris).

SISTEMA DE CLASSIFICACIÓ

El seu sistema de classificació es basa en una divisió dels éssers vius en 6 regnes: Bacteri (que es separen al seu torn en Archeobacteri i Eubacteri), Chromista, Protozoa, Fungi, Plantae i Animalia.
  1. Bacteri: Éssers unicel·lulars i procariotes que componen la base de tots els ecosistemes de la Terra, ja sigui fent la fotosíntesi o descomposant matèria orgànica.
    -Els Archeobacteris són molt senzilles, viuen en ambients extrems i són molt difícils de trobar.
  2. -Els Eubacteris són molt més comuns, viuen en casi qualsevol ambient i són molt més complexes que els aercheobacteris.
  3. Chromista: Éssers unicel·lulars o pluricel·lulars que realitzen la fotosíntesi. Viuen en ambients aquàtics o molt humids. També es coneixen sota es nom d'algues.
  4. Protozoa: Éssers unicel·lulars o pluricel·lulars heteròtrofs. que viuen en ambients humits o medis aquàtics. Dins d'aquest grup destaquen les amebes i els paramecis.
  5. Fungi: Éssers unicel·lulars o pluricel·lulars que mengen matèria orgànica en descomposició. Dintre d'aquest regne es localitzen els llevats, els bolets i la floridura.
  6. Plantae: Éssers pluricel·lulars i autòtrofs. Ni ha de molts tipus: amb flors, sense flors, amb escorça rígida...
  7. Animalia: Éssers pluricel·lulars i heteròtrofs. La gran majoria d'espècies del planeta son d'aquest tipus; principalment coleòpters (escarabats). 

      FONTS DE RECERCA BIBLIOGRÀFICA     

-Thomas Cavalier-Smith (wikipedia en castellà)

-http://biologia.laguia2000.com/tecnicas-en-biologia/taxonomia/la-clasificacin-de-los-organismos-en-los-s-xx-y-xxi





Roberto Castillejo, Sonia Costa i Samia Khenien. 1er batx. A.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada