dimarts, 30 de setembre de 2014

Ós bru

  • Nom científic: Ursus arctos
  • Nom comú: Ós bru/Oso pardo/Brown bear
  • Classificació: Regne = animalia, fílum = chordata, classe = mammalia, ordre = carnivora, subordre = caniformia, família = ursidae, subfamília = ursinae, gènere = ursus, espècie = ursus arctos.
  • Distribució: està distribuit per les amplies zones d'Europa, de l'Àsia templada i del nort d'Amèrica, però amb una població desigual i fragmentada en petits nuclis.
    • Hàbitat: sol viure als boscos.
    • Estat d'observació: segons la UICN - 'preocupació menor'.
    • Característiques: alçada = 1,50m - 2,95m, pes = 100kg - 675kg, dieta = omnívora, comportament = els ossos passen l'hivern en un estat de hibernació, utilitzant la major part del temps preparant-se per a la letargia invernal, reproducció = alcançen la maduressa sexual entre els 3 i 5 anys, són poligamis i el seu zel te lloc entre maig i juliol.




    • Curiositats: És un animal nocturn que surt de nit i de dia s'amaga. És solitari, només les femelles cuiden dels seus ossets fins que creixen. 






    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada