dimarts, 23 de setembre del 2014

LA GENÈTICA


LA GENÈTICA

La genètica és la branca de la biologia que s'encarrega de l'estudi d'allò que és transmès en successives generacions a través dels gens. 

La genètica, per tant, analitza com es transmet l'herència de la biologia d'un individu a un altre. El seu principal objectiu és explicar la manera en què els trets i diverses qualitats passen dels pares als seus descendents.


 

















LES DISCIPLINES DE LA GENÈTICA SÓN LES SEGÜENTS:
  • Genètica molecular: Estudia l'estructura i funció dels gens a nivell molecular. Una àrea important és l'ús de la informació molecular per a determinar els patrons de descendència, així com la correcte classificació científica dels organismes, anomenada sistemàtica molecular.
  • Genètica mendeliana o clàssica:  És la ciència que estableix lleis que expliquen l'herència biològica ,és a dir, la forma en que el caràcters dels progenitors apareixen en els seus descendents.
  • Genètica quantitativa: Mostra un rang continu de fenotips que no es poden classificar fàcilment. Aquesta variació es mesura en termes quantitatius. Com que la variació fenotípica és el resultat de la participació de gens de múltiples loci, els caràcters quantitatius s'anomenen sovint caràcters poligenéticos.
  • Genètica evolutiva: Es preocupa del comportament dels gens en una població i de cóm això determina l'evolució dels organismes.
  • Genètica del desenvolupament: És la part de la genètica que estudia com a partir d'una cèl · lula apareix un organisme complet a nivell intracel·lular i a nivell dels gens i la seva expressió o no expressió.
  • Ingenieria genètica: És la tecnologia del control i transferència d'ADN d'un organisme a un altre, el que possibilita la correcció dels defectes genètics i la creació de nous ceps (microorganismes), varietats (plantes) i races (animals) per a una obtenció més eficient dels seus productes.
Carolina Yang 1r BATX A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada