dimarts, 30 de setembre del 2014

Delfín común


                                    DELFÍN COMÚN 

(Delphinus delphis) 
(Delfín común)
(Dolfí comú)
                                                 





Descripció : El seu cos és típic al del dofí , amb una dorsal proporcionada i corbada .
La coloració és el més distintiu de l'espècie i s'empren fins a 19 factors per definir-la. Bàsicament és gris fosc a la part superior i clar en la inferior . Els flancs presenten diferents ratlles i zones groguenques o color crema .


El dofí comú es pot distingir fàcilment de la resta dels dofins per la seva coloració . Crani amb dos solcs profunds al paladar . Entre 40 i 61 parells de dents a la mandíbula.

Les diferències en les proporcions del crani , el patró de coloració i el nombre de dents entre espècimens de diferents regions permetre descriure una nova espècie d'afinitat tropical Delphinus capensis o dofí comú de bec llarg , molt similar però d'hàbits més costaners . És molt probable que l'espècie es trobi també a Canàries .

Reino:Animalia
Filo:Chordata
Clase:Mammalia
Orden:Cetacea
Familia:Delphinidae
Género:Delphinus

  • Grandària: La longitud mitjana de l'espècie és de 2 m. per als mascles i 1,69 m. per a les femelles amb un màxim de 2,6 m. El pes va des dels 80 Kg. fins a un màxim de 136 Kg. Els exemplars adults es distingeixen per les *decoloraciones o taques blanques en l'aleta dorsal i en les pectorals.
  • Biologia: *Gregarios. Formen grans rajades per als seus desplaçaments o en àrees d'alimentació. Quan troben una zona de caça es dispersen en subgrups. La maduresa sexual s'aconsegueix entre els 5 i 7 anys en els mascles (2 m) i entre els 6-7 anys en les femelles (1,9 m). La gestació dura entre 9-11 mesos i les cries mesuren en néixer entre 85-95 cm.
En aquest *video podem tenir un resum de cada concepte sobre el *defín comú

  • Hàbitat: Oceànics. De vegades s'apropa a escassa profunditat perseguint a les seves preses.
  • Albiraments: En totes les illes. És relativament freqüent durant els mesos d'hivern i primavera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada