dijous, 2 d’octubre de 2014

Linx ibèric

Linx ibèric

  • Nom científic: Lynx pardinus
  • Nom comú: Linx ibèric/ Lince ibérico/ Iberian lynx
Classificació científica
  • Regne: Animalia
  • Fílum: Chordata
  • Classe: Mammalia
  • Ordre: Carnivora
  • Família: Felidae
  • Gènere: Lynx
  • Espècie: Pardinus   
  
   Distribució                                                                 



El linx ibèric ha passat de ser una espècie pròspera al nostre 
país a estar a la vora de l'extinció. Està present al sud-oest de la península Ibèrica.  El principal lloc amb reproducció segura és al Parc Natural de la Serra d'Andújar, els parcs naturals de Cardeña i Montoro, i el Parc Nacional de Doñana i el seu entorn.  Actualment s'han registrat 319 exemplars de linx ibèric a Andalucia.

                                                                
  Hàbitat                                                               
És una espècie lligada al paisatge mediterraniAquest tipus d'hàbitat li proporciona refugi i pastures obertes per caçar conills, que suposen el 90% de la seva dieta. La grandària del territori que necessita cada exemplar està condicionat per l'abundància de preses potencials, però com a mitjana un linx ocupa uns 10 km ². 

                                 UICN                                                            
El linx ibèric (Lynx pardinus) es troba en perill crític d'extinció. 
                                                         
                              Característiques                                                     
  • Alçada: La mitjana en grandària d'un linx és comparable al d'un gos de mida mitjana.
  • Pes: Els mascles una mitjana de 12'8kg / Femelles una mitjana de 9'3kg.
  • Dieta: Rosegadors, aus, rèptils i amfibis. Especialment conills i llebres
  • Comportament: El linx ibèric és molt territorial, i cobreixen un territori d'aproximadament 10 milles quadrades. Quan les fonts d'aliments són baixes, s'aventuren llargues distàncies per aconseguir-les.
  • Reproducció: Les femelles inicien l'aparellament, deixant la seva àrea de distribució per trobar els mascles.  En general té dues o tres cries per ventrada i es mantenen en una cova durant diversos mesos per ajudar-los a sobreviure                                                           

                         Curiositats                                           

               
 Les seves característiques orelles punxegudes             
estan acabades en un pinzell de pèls negres rígids que afavoreix el seu camuflatge.
També són característiques les patilles que pengen de les seves galtes. Apareixen a partir de l'any de vida i augmenten de grandària amb l'edat.                                              








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada