dimecres, 1 d’octubre de 2014

Dofí Mular

1.Nom científicTursiops truncatus.
2.Nom comú:Delfín mular o nariz de botella, dofí mular, bottle nose dolphin.
3.Classificació:

  • Regne:Animal.
  • Fílum:Cordata.
  • Classe:Mammalia.
  • Ordre:Cetàcea.
  • Família:Dolphinae.
  • Gènere:Turisops.
  • Espècie: Turisops truncatus.
4.Distrubució:
5.Hàbitat: Ocupen les aigües costeres i a voltes entren als rius a traves dels grans estuaris. Altres viuen a agues obertes i oceaniques.
6.Estat de conservació a la UINC: Preocupació menor.
7.Característiques:
  • Alçada:Els mascles són més grans que les femelles i asioleixen 2,4 o 3,9 metres de llarg.
  • Pes:El pes està entre 100 i 130 kg.
  • Dieta:La dieta és molt variada com el lluç o el pop entre altres animals marins
  • Comportament:El dofí molar té un comportament molt gregari. Forma grans grups composts en la seva majoria per individus de la seva mateixa espècie. En ocasions, determinats exemplars se separen de la resta i neden solitàriament. Aquests dofins arriben a tolerar la companyia humana.
Són tremendament solidaris, i no solen abandonar a un company ferit o malalt; en cas d'atac d'un depredador major, disposaran tàctiques defensives en equip per evitar tal agressió.
  • Reproducció:La data d'inici de l'època reproductora varia d'unes regions a unes altres, encara que a la primavera es donen puntes més altes.Les cries neixen a l'estiu, després de dotze mesos de gestació, amb prop d'un metre de longitud i entre 10 i 15 kg. La pigmentació és molt diversa, anant del color platejat amb taques fins a gairebé completament negros.el petit dofí és alletat durant 20 mesos.Després de 6 o 7 mesos la cria alterna el seu alletament amb les primeres bocades. Els mascles aconsegueixen la maduresa sexual als 12 o 13 anys i les femelles als 6 o 7.
     8.Curiositats:Els dofins mulars tenen nombrosos dents en la mandíbula inferior i superior, però no els utilitzen per a mosegar, sino per subjectar i tragar l'aliment senser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada