dimarts, 23 de setembre del 2014

La Histologia

Histologia prové de la unió de les paraules gregues ἱστός "histós- (teixit)" i λογία "logia (estudi).

La histologia es la ciència encarregada d'estudiar el els teixits i les seves característiques: la seva estructura microscòpica, el seu desenvolupament i les seves funcions.  
La histologia va començar a ser estudiada a l'any 1600 amb la incorporació del microscopi a l'anatomia humana. El 1655 es descobrí l'existència de les cèl·lules, la unitat bàsica dels teixits.
El desenvolupament tecnològic  de les ferramentes d'investigació va permetre un gran avanç en el coneixement histològic.

Branques de la Histologia:

La Histologia es divideix en dues branques: La histologia vegetal, encarregada d'estudiar els teixits vegetals, i la histologia animal, encarregada de estudiar els teixits animals.

Ciències relacionades:

No obstant, la histologia no es centra tan sols en els teixits, també observa les cèl·lules interiorment i altres corpuscles relacionant-se d'aquesta forma amb la bioquímica i la citologia.
La bioquímica es la ciència encarregada de estudiar la química cel·lular i la citologia es la ciència encarregada d'estudiar les estructures i funcions cel·lular.


Roberto Castillejo Marín i Marc Castillo Marí 1r A.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada